Článek

KLUBOVÁ NOC ŠELEST #9 SE ZAMĚŘÍ NA LATINSKKOU AMERIKU

ŠELEST #9: Hudba z Latinské Ameriky v kontextu i mimo něj s Lilou Tirando a Violeta nebo Verracem

Od reggaetonu, baile funku či dembow až po hyperpop a experimentální elektroniku – 9. ročník klubové noci Šelest pořádaný kolektivem Hearnoize se zaměří na žánry vznikající v Jižní Americe. Čeká nás pestrá zvuková paleta Lily Tirando a Violeta z labelu Hyperdub, divoká zvuková jízda v podání Verraca, experimenty Idy Elastic, žánrově nevyhraněný set litterbina a footwork, afrobeaty a mnoho dalšího v setech seafur a wyxie. Do Ankali zamíříme 25. října.

Verraco aka kolumbijský umělec JP López je spoluzakladatelem labelu TraTraTrax, klíčové platformy pro latinskoamerické hudební experimenty. Jeho loňské EP Escándaloo se dostalo mezi nejlepší releasy roku. Letošní vydání na labelu Timedance – EP Breathe… Godspeed se opět dočkalo širokého uznání médií včetně žebříčku Pitchfork’s Best New Music.

https://soundcloud.com/verraco

Lila Tirando a Violeta je hudební producentka z Uruguaye, která ve své tvorbě mísí prvky experimentální klubové hudby, ambientu, reggaetonu nebo hyperpopu – její výběr je neomezený. Nedávno podepsala smlouvu s prominentním londýnským labelem Hyperdub a má za sebou zakázkové mixy pro rádia KEXP & NTS a spolupráci s umělci jako Loraine James, Amnesia Scanner, Nick León nebo Nicola Cruz. Její debut Limerencia figuroval v roce 2020 v nejednom žebříčku alb roku. Živě vystoupila na renomovaných festivalech, jako je Primavera Sound nebo Mutek.

https://soundcloud.com/lilatirandoavioleta

Ida Elastic se nebojí jít do hloubky, jak je slyšet v jejích pravidelných show Tentacity na Radiu Punctum. Východní taneční rytmy se plynule prolínají s experimentální elektronikou, když se multimediální umělkyně a organizátorka akcí Estrogen ponoří do svého setu.

soundcloud.com/idaelastic

Litterbin je multižánrový producent, DJ, zvukový nadšenec a člen Pink Party Squad i skupiny Future Jiskří. Jeho tvorba kombinuje maximalistický zvuk, který proslavil kolektiv PC Music, s lehce kýčovitým přístupem středozápadních emo kapel nebo indie písničkářů a nádechem nostalgie elektroniky labelu Warp z 90. let. Litterbinovy DJ sety se nikdy nedrží jednoho stylu.

https://soundcloud.com/litterbin

Seafur je rezidentka pražského Radia Punctum. V jejích setech se plynule prolínají žánry jako hyperpop, afrobeats, dembow & r’n’b, kuduro nebo footwork, ale občas se ponoří i do do experimentálního popu. Kromě hudby se zajímá o různé formy vyprávění příběhů prostřednictvím minimalistických písní a abstraktních kreseb. Kromě toho pracuje Seafur s textilem pod značkou Potvora.

https://soundcloud.com/seafur

wyxie je dýdžejka z Českých Budějovic. Ve svých setech podává mimořádnou dávku speed dembow, guarachy nebo baile funku, který mísí se zběsilými dekonstruovanými zvuky, breaky a hard dance. Očekávejte vrstvené rytmy, výbušné bicí a rychlejší tempa.

https://soundcloud.com/wyxie/sets/mis-mixtas

ŠELEST #9: Verraco + Rosa Pistola+ Ida Elastic + litterbin + seafur + wyxie

Ankali, Praha

25. 10. 2024, 23:00

Tix → https://goout.net/cs/selest-rosa-pistola%2Blila-tirando-a-violeta%2Bdalsi/szarpix/

Fb → https://www.facebook.com/events/435549268796198/?ref=newsfeed

www.heartnoize.cz

reklama
reklama
reklama