Článek Rozhovor

EMILÍANA TORRINI SE VRACÍ PO 14 LETECH DO PRAHY

Islandská zpěvačka Emilíana Torrini vystoupí 25. října v Paláci Akropolis!

Emilíana Torrini, jedna z nejlepších islandských zpěvaček, se vrací do Prahy s novým albem Miss Flowers, které vyšlo 21. června.

Torrini disponuje ojedinělým pěveckým projevem, za který může její dvojí původ – po otci v sobě má italskou výbušnost a lásku k životu, která se odráží v rozverných popěvcích. Po matce je ale také Islanďanka a tak v jejím repertoáru najdeme i melancholické a intimní zpovědi. Hlas Emiliany Torrini okouzlil i novozélandského režiséra Peter Jacksona, který ji nabídl, aby nazpívala píseň „Gollum’s Song“ do závěrečných titulků filmu Pán prstenů: Dvě věže. Zařadila se tak po boku Annie Lenox nebo Enyi, které nazpívaly písně k dalším dílům této fantasy ságy. Torrini příležitostně píše i pro jiné interprety – je například spoluautorkou hitu Kylie Minogue Slow, který byl v roce 2003 nominován na cenu Grammy. Největší pozornost ale samozřejmě věnuje svým vlastním nahrávkám, na kterých kombinuje průzračné folkové melodie s elektronikou.

Po letošním výjimečném vystoupení na Colours of Ostrava diváci mohou zažít koncert Emilíany Torrini v pátek 25. října v Praze v Paláci Akropolis.

Vstupenky: https://goout.net/cs/emiliana-torrini/sztapcx/

Rozhovor

25.10.2024 14:00

Ve studiu Radia 1 si budeme povídat se zpěvačkou Emilíanou Torrini.

reklama
reklama
reklama