Článek Soutěž

10 LET NOISY POTS FT. OPERAVE NA STALINU

Kluci, kteří elektronikou s bicími “nástroji”, které našli v kuchyni, tak trochu dobyli svět, slaví dekádu společné tvorby. Poslední dva roky spolupracují s uměleckým kolektivem RUN OPERUN, se kterým propojují svět elektronické hudby s operou. Jejich společný projekt – OPERAVE je něco mezi Berghainem a Bayreuthem. Na narozeninové oslavě tak zazní to nejlepší z tvorby Noisy Pots včetně OPERAVE. Koncert 10 let NOISY POTS ft. OPERAVE se koná 8. 8. 2024 od 20:00 na Stalinovi a vstup na akci je zdarma.

Členové kapely Michal Šupák a Jakub Tengler začínali pod názvem Noisy Pots v roce 2014 v ulicích Berlína. Za deset let svého působení vystoupili v ČR na festivalech Colours of Ostrava, Rock for People, Beseda u Bigbítu apod. Za tuto dekádu dobyli tak trochu s bubny z hrnců a kýblů svět – absolvovali turné po Americe, Indii i Mexiku. Ze zahraničních festivalů stojí dále za zmínku vystoupení na Echoes of Earth 2024 (IN), Folk Alliance International 2024 (USA), All About Music Mumbai 2022 (IN), Waves Vienna 2020 (online), Reeperbahn 2019 (DE), Seoul Music Week 2019 (KOR), Trans Musicales de Rennes 2018 (FR), TEDx Basel 2018, The Alternative Great Escape 2017 (UK), Sofar Sounds London 2016.

Duo vydalo přes desítky singlů, které se dostaly do rotací na Expres FM, Radiu 1, Color Music Radia, Spinu či Dance Radia. Některé z nich se držely na předních příčkách hitparád. Skladby Khan a Rebeko vznikly ve spolupráci se zpěvačkou a rapperkou Tanitou Yankovou. Jejich předposlední release vytvořili taktéž společně s německým producentem The Micronaut a na poslední singl se spojili se zpěvačkou Aiko.

Noisy Pots poslední dva roky úzce spolupracují s uměleckým kolektivem RUN OPERUN. Skrze koncept operního ravu, jehož kořeny objevili na zahraniční scéně, představují způsob, jak bourat často nepropustné bariéry a předsudky k oběma světům. Ať už opery jako nedotknutelné zábavy vyšší třídy, tak ravu, jako nebezpečné noční zábavy nespoutané mládeže. Kolektiv tímto propojením naopak vyzdvihuje benefity, které mají tyto formy společné – intenzitu, rituálnost, velkolepost a nezapomenutelnost zážitku. Není náhoda, že rave ve věhlasném berlínském klubu Berghain trvá stejně, ne-li déle, než čtyři opery sdružené v Prsten Nibelungův od Richarda Wagnera v rámci slavného festivalu v Bayreuthu.

Na OPERAVE část večera se tak k Noisy Pots s Tanitou Yankovou připojí operní zpěvačky (B.Va) Bella Adamova a Eva Esterková. Odvážnou a současnou performativnost ve stylu RUN OPERUN tvoří kostýmní výtvarník Vojtěch Hanyš, make-up artistka Justina Urbanová. Jan Poš doprovodí večer svou světelnou show a o zvukový design se postará Amak Golden.

Akce vzniká za finanční podpory Městské části Praha 7. Koncert 10 let NOISY POTS ft. OPERAVE se koná 8. 8. 2024 od 20:00 na Stalinovi vstup na akci je zdarma.

Umělci:

Noisy Pots – Jakub Tengler, Michal Šupák

Tanita Yankova 

B.Va (Bella Adamova)

Eva Esterková

Atmosphere design: Jan Poš

Styling: Vojtěch Hanyš

MUA artist: Justina Urbanová

Sound design: Amak Golden

Grafický design: Marketa Steinert a Svatopluk Ručka


NOISY POTS:

Web: https://noisypots.com

Instagram: https://www.instagram.com/noisypots?igsh=Y2plbjc4cjlkYjBh           


RUN OPERUN:

Web:www.runoperun.cz /www.runoperun.com

Instagram: http://rb.gy/6b2pa5

Soutěž

V úterý 6.8. můžete vyhrát podepsané CD Noisy Pots, merch  a další.

Telefonní číslo do studia je 210 323 919. Cenu získá ten, kdo se jako první dovolá se správnou odpovědí.

 

Herní řád →
reklama
reklama
reklama