Článek Soutěž

HRANICKÝ FESTIVAL LETIŠTĚ SE MĚNÍ NA LET

Jubilejní 10. ročník Hranického festivalu Letiště, který se odehraje od 18. do 21. července, se stává prvním ročníkem festivalu LET.

Hranický festival Letiště zkracuje svůj název na LET, rozšiřuje se v prostoru a zachovává bohatou programovou linku plnou kvalitní hudby, workshopů a divadelních performance.

Areál v centru města nabídne živou hudbu na hlavním pódiu a atraktivní doprovodný program pro všechny věkové kategorie a hudební workshopy zaměřené na rodiny s dětmi. Elektronická stage se vrátí k drahotušskému letišti, místu svého vzniku. Divadelní performance se bude odehrávat i v ulicích města a naváže na nový koncept divadelní residence.

K žánrovým škatulkám jazz a elektronická hudba se letos přidají další hudební žánry. Vystoupí objev českého indie Midnight Swimmers, čerstvá držitelka ceny Anděl za folk Marie Puttnerová se svým triem a páteční večer živé hudby uzavře Lenka Dusilová se svým sólo setem. Sobotní program zahájí jazzový saxofonista Jan Fečo v doprovodu rytmické sekce 2127sounds. Pokračovat bude pop-jazzový projekt MarZ zpěvačky Markéty Zdeňkové. Moravský objev Moře Dní zahraje při západu slunce a s areálem ve městě se rozloučí legenda s hranickými kořeny Midi Lidi, jejíž členové se představí již ve čtvrtek 18.7. ve formaci Dekadentní divadlo Beruška.

V open air areálu vystoupí electro rap duo FUHA, slovenský producent FVLCRVM se svým DJ setem, zástupci brněnského AVA kolektivu, hudebník Kiri Yak, švédská zpěvačka Tilda Allie, Londýnská DJka Shenaaz. Sobotní prime time bude patřit virtuální zpěvačce NIVVA a po ní zahraje svůj DJ set Aid Kid. Dále bude noc patřit zpěvačce Ashley Abrman s late night jam session.

Na neděli 21. července je naplánováno kontrolované převzetí festivalové dramaturgie agenturou SPFM (Spectakuläre Production & Fantastische Management), pořadatelem bratislavské techno party Nočná, se showcasem jejího fresh rosteru, který nastoupí v sestavě Oliver Torr, SJ yellow, greyArea, Matwe, Miklei a tmk. Denní rave party pojede od 12 do 22 hodin, kdy festival LET24 definitivně skončí.

Festival vřele uvítá všechny návštěvníky bez rozdílu ve věku, barvy pleti, pohlaví, genderu, náboženské nebo sexuální orientace.

Claim: “Festival LET je transcendentální pouť na pokraji hranic reality. Blízkost nejhlubšího otvoru v zemském povrchu jen umocňuje mystičnost zážitku. Krása Moravské brány zase pohladí na duši. Město Hranice je tím nejlepším místem k zastavení se v horkém létě.”

Pořadatelem festivalu je spolek Air Force, jehož jádro tvoří umělci a nadšení pořadatelé kulturních, sportovních a vzdělávacích akcí. Hlavou produkce je Markétka Čočková. Herec Daniel Možnar a hudebník Matěj Černý jsou hlavními tvůrčími postavami tohoto cirkusu. Duchovním strážcem je šaman Vincek a uměleckou múzou Ashley Abrman.

Více info zde.

www.facebook.com/letfestival

www.instagram.com/let.festival

smsticket předprodej

Soutěž

Ve středu 17.7. můžete soutěžit o dva vstupy na festival.

Telefonní číslo do studia je 210 323 919. Cenu získá ten, kdo se jako první dovolá se správnou odpovědí.

Herní řád →
reklama
reklama
reklama