Článek

FESTIVAL HABROVKA KOUSEK OD BUDĚJOVICKÉ

Jedna zahrada, dvacet let, nespočet umělců. Festival Habrovka je pražskou stálicí

Kousek od Budějovické už dvacátým rokem ožívá zahrada sv. Františka z Assisi hudbou, divadlem, výstavami, workshopy i prezentací neziskového sektoru. 3. a 4. června se můžete těšit na Beatu Hlavenkovou a kapelu Snů, skupinu Hm… nebo třeba mezinárodní divadelní projekt Le Cabaret Nomade. Program bude probíhat v zahradě, sále i kostele.

Festival Habrovka začne v pátečních odpoledních hodinách a pokračovat bude až do sobotní noci. Dvoudenní kulturní piknik zahájí palestinský loutkář žijící v Praze, Husam Abed (Dafa Puppet Theatre) s inscenací Theseus. Večer pak vedle oceňované skladatelky a zpěvačky Beaty Hlavenkové vystoupí stálice české alternativní hudební scény, skupina Hm… Experimentální progresivní jazz si můžete poslechnout v podání kapely Tryptych a o živelný závěr večera se postarají Rajtaraj se svou kombinací klezmeru, balkánu i romské hudby. První z několika představení odehraje ve svém šapitó také mezinárodní divadelní soubor Le Cabaret Nomade.

Sobotní den odstartuje už v dopoledních hodinách divadelním programem pro děti v podání Studia Damúza a Československých klacků. Později se představí třeba dětská cimbálka Dubinka, dámská písničkářská dvojice Jiný Metro, slovenský jazz fusion projekt Darkness positive, mezinárodní experimentální duo Zabelov Group nebo Pokoj25 se svým syrově poetickým rapem. Habrovka dlouhodobě podporuje prezentaci zajímavých neziskových projektů, mezikulturní dialog a často akcentuje aktuální události. Letos se tak představí také bytová inscenace Darii Gostevy Moskva Dačnoje, realizovaná díky projektu Nová síť za Ukrajinu. V rámci doprovodného programu bude možno naslouchat příběhům skrze Živé knihy nebo si třeba vyrobit loutkový talisman s Kosmonauty. V průběhu festivalu bude probíhat i výstava dvorní výtvarnice festivalu Helen Čubové.

Festival Habrovka zvolil pro své dvacáté výročí téma “Stopa je odkaz. Odkaz je stopa”. Přijďte tu svou zanechat i vy. Vstupenky lze zakoupit v síti Goout nebo na místě.

Festival Habrovka

3. – 4. června 2022

www.habrovka.cz

reklama
reklama
reklama